Refluxklachten

Refluxklachten

Refluxklachten betekent hetzelfde als brandend maagzuur klachten, het is alleen de medische terminologie.

Bij refluxklachten heb je last van zure maagsappen, die uit de maag weer omhoog, in jouw slokdarm terecht komen. Dit geeft een brandend gevoel, omdat jouw slokdarm niet beschermt is tegen de zure maagsappen.

Normaal gesproken gaat na het verlaten van voedsel of drinken van de slokdarm, de onderste slokdarm kringspier weer dicht. De onderste slokdarm kringspier moet je zien als een soort klepje dat opengaat als er eten vanuit de slokdarm in de maag terecht komt en daarna weer dicht gaat om jouw slokdarm te beschermen. Bij refluxklachten sluit deze onderste slokdarm kringspier niet goed af, waardoor je dus het vervelende zuurbranden in jouw slokdarm ervaart.

De maag zelf is bedekt met een slijmlaag die zorgt voor bescherming tegen het maagzuur en is daarom niet kwetsbaar voor het bijtende zuur. Soms denken mensen dat er sprake is van een geirriteerde maagwand, maar dit is iets anders dan reflux.

Wanneer de refluxklachten een grote invloed hebben op jouw dagelijks leven, of wanneer jouw slokdarm beschadigt is door het brandende maagzuur wordt er ook wel gesproken van refluxziekte.

 

“Wat kan ik doen tegen mijn refluxklachten?”

In een eerder verschenen artikel over refluxklachten heb ik al gesproken over de tips, die je kunt uitproberen tegen het brandende maagzuur. Maar dat het vooral korte termijn denken is en de kans dat de refluxklachten op de lange termijn erger worden groot is, wanneer jij niet de juiste stappen onderneemt.

Klik daarom hier als jij definitief, binnen 48u, van jouw refluxklachten af wilt zijn.

Tags: , , , , , ,
Previous Post

Reviews brandend maagzuur geneesplan

Next Post

Over mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *